dieren

Welkom op de site van

Boerderij "de Brummel"


Dieren op de boerderij


even voorstellen.....

De katten


Wij zijn Woezel, Pluto en Mickey. We zijn 3 gezellige katten die van aaien houden.

Onze hobby is muizenvangen.

Wilt u ons a.u.b. niet voeren want we krijgen elke dag heerlijke brokjes en weten niet van ophouden wanneer we allerlei lekkers krijgen.


De honden


Ik ben Layka, een hele lieve hond van 8 jaar.

Ben geslaagd voor therapie hond en kan heel rustig bij kinderen liggen terwijl zij hun boek aan mij voorlezen. Ze mogen mij ook knuffelen en aaien.

Ik kan worden ingezet om kinderen te helpen bij hun leesontwikkeling. Kinderen die moeite hebben met lezen krijgen meer plezier in het lezen als zij aan mij (of een andere therapie hond) mogen voorlezen.

Een kind kan lekker op een kleed of in een zitzak naast me zitten of tegen mij aan. Ik luister alleen maar en corrigeer niet. Kinderen worden ontspannen van mij waarmee hun leesproces gemakkelijker verloopt.Omdat ik een hond ben, ben ik van nature  waaks. Het kan zijn dat ik blaf wanneer u op mijn erf komt maar schrik daar a.u.b. niet van!Ik luister naar de naam Bowie.

Layka is mijn moeder en ik ben in januari 2018 geboren. Ben gek op snuffelen en train regelmatig met mijn baasje. 
De geit


Ik ben Mies. Sta vaak voor de boerderij of aan de sloot kant. Je kunt me aaien.


De schapen


Onze kudde bestaat uit 5 ooien. Enkele zijn helemaal wit, andere zwart of bont gevlekt.

In het najaar hebben we allemaal gekleurde vlekken op ons achterste. Veel mensen weten niet waarom we dan zo vrolijk gekleurt zijn. We zullen het even uitleggen.

In het najaar krijgen we bezoek van 1 ram. Deze ram krijgt een dekblok voor. Elke 17 dagen krijgt hij een andere kleur (geel, rood, groen, blauw). Dit is de cyclus  van de ooi. Wanneer de ram ons dekt kan de eigenaar zien op welke dag dat gebeurt is.

Mocht een dekking niet goed gelukt zijn dan zal de ram ons de volgende keer weer dekken maar dan met een andere kleur. Wanneer een dekking wel goed is gegaan dan is de ooi niet meer bronstig.